FRÅN BUFFEL TILL HÄST                                                                                                               

Lazy - ett Quartersto, hon var också en av den mer besvärliga sorten när hon för en del år sedan kom till Östergård. För att nämna något, kan jag berätta att hon både bet och sparkade, inte bara med ett ben utan bägge med full kraft. Om någon till äventyrs skulle leda henne försökte hon hugga denna någon i armen, vilket hon lyckades med lite nu och då och var i största allmänhet  mycket besvärlig att handskas med. På den tiden var hon verkligen ingen häst att lita på i någon situation. Jag hörde ofta folk bl.a som sa typiskt sto eller man ska inte köpa en fux som om det skulle vara  själva svårigheten. Det krävdes i alla fall en hel del tid och tålamod för att få henne att lyssna. Det tog en hel del timmar innan jag skulle få den grad av förtroende att hon slutade med sitt beteende. Efter hand fick vi en bra relation och vårt respektförhållande växte. Träningen flöt på utan några som helst problem. 

Hon blev en av mina absolut bästa kompisar… en Häst jag verkligen saknar.TRÄNING I ROUNDPEN                                                          PÅ SPRÅNG IGEN!

Om jag inte har tillräcklig kontakt med Hästen tycker jag att en mindre yta till en början är det absolut bästa redskapet. Här har Lazy varit konvalisent en längre tid, fått föl och varit ifrån träningen och det ärdax att köra igång henne igen. Hästar har bra minne och glömmer inte så lätt men blir fort ”ringrostiga”.

 

                                    TILLBAKA