ÖSTERMOA

Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder och småfilmer från gården på den här sidan. Det kommer att bli en  blandning av allt mellan himmel och jord. Östermoa består ju inte bara av Hästar även om det är Hästar som tar störst plats. 

Eftersom vi hade ett så fint vinterväder för ett tag sedan, tänkte jag börja med lite bilder jag tog då. Låten har mitt barnbarn och hennes pappa Jonas snickrat ihop. Med tanke på att Ellie, som hon heter, inte hade börjat prata vid tidpunkten är det ju rätt roligt att man fick ihop en låt… den har jag utan lov använt mej av. Så nu får jag se om jag kan få tillståndet i efterhand...

                                                    LUDDE

Vår och nysått. Malin vältar åkern med Ludde sen åker hon ner till Udden.                                                                                          GUIDELL


                                                                             


                                                    Vardags-träning 

                                                           


IMG 4274
IMG 4278I söndags hämtade jag "Gangster" som man har kallat honom fram tills nu, jag kommer nog att kalla honom Guidell som han egentligen heter. Tycker faktiskt det är ett riktigt fint namn. En valack på 8 år.                                                                                                                                      

För 5 år sedan var han här och jag passade då på att rida in honom vid det tillfället. Han blev av olika anledningar inte mycket riden under åren som gick efter det. Nu, alltså 5 år senare har han kommit tillbaka och då som en ny medlem i familjen. Det blir därför att börja om lite från början för att se vad han fortfarande har med sig från den tiden. Det blir markträning och långa promenader i skogen till en början och i den mån jag hinner. 

Roligt är, att på min hemsida i menyn ”träning” har jag med honom på sidan ”inridning” i ett bildcolage där han är i träning för inridning. 
Här har jag släppt ut Guidell tillsammans med dom andra Hästarna i en hage för första gången. Han har gått på ridbanan ett några tim/dag i några dagar för att bekanta sig med dom övriga Hästarna som har gått på andra sida staketet. Efter ett par dagar brydde dom sig inte. På så sätt hoppas jag att konfrontationen blir lite lindrigare för alla parter när dom kommer tillsammans första gången. 

Hade jag tänkt mej för, hade jag tagit en riktig filmkamera med mej för att dokumentera, men nu kom jag på att jag kunde ju filma händelsen, och detta kom jag på alldeles för sent. Var redan på väg hem så det fick bli mobilens kamera. Guidell är den Häst som går undan i slutet av filmsnutten.
                                TRÄFFEN I ÖSTERMOA

Var ett tillfälle där tjejer och killar (mest tjejer) med liknande tankar om hur dom ville träna sina Hästar kunde mötas. Hästar som är på väg att ridas in och Hästar som ridits ett tag var på mötet. En enklare bana iordningställdes och dom som ville fick antingen gå eller rida. Regler om hur dom olika uppgifterna skulle genomföras fanns. Viktigast var att Hästen över tid skulle klara banan. Tanken var därför att jag ville se träningen genomföras på ett sådant sätt att deltagarna ville visa hur man tänkte börja med att lösa uppgifterna för dom Hästar som som fick svårigheter. 

Övernattning på Udden, grillning och lite lekar blev trevliga inslag i Träffen                                                                     ASIYA


Åter en ny Häst på gården. En Egyptisk Arab 5 år och lagom hög (1,55). Hon har nu varit här en månad. Dom första 14 dagarna blev det mest promenader i skogen där vi kunde bekanta oss och slappna av. Har sedan varit i rundhagen varannan dag tills för några dagar sedan då jag bytte till paddocken. Malin var där och filmade sist jag tränade Asiya en stund från marken. Hon har blivit riktigt lugn och gör nu de jag ber om utan allt för stora protester. Inga större krav ställs på henne. "Sakta o rätt till skillnad från fort o fel" är väl vad som kommer att gälla ett tag framöver. 
                                                                            ASIYA


Har kommit fram till sadelträningen. Förre ägaren har haft sadel på tidigare men jag vill ändå börja från början och se hur mycket hon förstår av att ha den liggande på ryggen. Jag vill ha full acceptans och det visar hon inte här så det få bli några tillfällen till innan jag är nöjd. Vill att hon ska stå still när jag sadlar och då utan att vara fasthållen eller bunden. Hon ska röra sig bekvämt i alla gångarter och svara på dom signaler hon lärt sig. Nu handlar det mest om att få ihop lite tid för egen del och fortsätta träningen.    
Asiya har fått vila över vintern och jag har nu tagit upp träningen igen i den mån jag hinner. Jag tänker byta ut den engelska sadeln mot en western-sadel och här är det andra gången hon har den på. Det går relativt bra. Det ser ut som om hon har varit med om det tidigare och hon har inte allt för stora problem, även om det inte ser helt ok ut för tillfället. Det är också andra gången hon är i träning sen förra året då hon ställdes av. Hon är lugnare och har ett större förtroende. Hon har ett bra     kom-ihåg av det vi gjorde 2016 och gör det jag ber om nästan bättre än då och framför allt utan stora protester.